Sára, Márió
2 °C
6 °C

Komoly károkat okozott az éjszakai vihar

2004.08.27. 06:40
A katasztrófavédelem jelentése szerint komoly károkat okozott országszerte a vihar: tetőket rongált meg az orkán erejű szél, szőlőket vert el a tojás méretű jég. Személyi sérülés nem történt.
Komoly károkat okozott az éjszakai vihar az ország egész területén - közölte pénteken kora reggel Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

A vihar alatt összesen 535 esetben riasztották a tűzoltókat, a legtöbb riasztás az alföldi, elsősorban Hajdú-Bihar és Szolnok megyében történt. A vihar fákat döntött ki, nagyon sok épület tetejét bontotta meg az orkán erejű szél.

Az Alföldön az összes tűzoltóautó riasztásban volt - mondta a szóvivő, aki szerint a mezőgazdaság is komoly károkat szenvedett. Kiskörös és Soltvadkert térségében például a szőlőt verte el a jég. Személyi sérülésről nem érkezett jelentés.

Elverte a szőlőt

Csütörtök délután jégverés miatt mintegy 100 ingatlanban keletkezett kár a Békés megyei Csabacsűdön, Szarvas külterületén 13 ház tetőszerkezete sérült meg; Tolna megyében fákat döntött ki, háztetőket rongált meg az özönvízzel párosult vihar, akárcsak Bács-Kiskunban és Hajdú-Biharban. Százhúsz hektáron szinte teljesen elverték a szőlőt Csongrádon a galambtojás méretű jégdarabok. A jégeső mindössze hat percig pusztított a környéken.