József, Bánk
-7 °C
0 °C

Szivattyú és láncfűrész volt a tűzoltók fő fegyvere

2007.06.06. 08:40
Főként az erős széllökések miatt kidőlt fákat kellett eltávolítaniuk a tűzoltóknak. A Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság leltárja szerint kétszázötven riasztást kaptak a tegnapi vihar miatt.

Sok munkát okozott a tűzoltóknak a kedd esti vihar. Alapvetően az ország középső részében, különösen Budapesten és Pest megyében volt sok riasztás - közölte az MTI-vel Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője szerda reggel.

Pest, Nógrád Fejér megyét sújtotta

Országosan, de leginkább az említett régióban, összesen kétszázötven, a viharral összefüggő esetnél kellett a tűzoltóknak dolgozni. Ennek jó része a főváros területére korlátozódott, valamint Pest megyére, azon belül is elsősorban Vác, Gödöllő és Dunakeszi térségére. Nógrád és Fejér megyében is volt riasztás, a többi megyéből jelentősebb viharkárról, beavatkozásról nem érkezett információ.

Nagyon hirtelen nagyon nagy mennyiségű eső esett, amihez erős szél is társult. Dobson Tibor közlése szerint jellemzően útra vagy felsővezetékre dőlt fákat és leszakadt ágakat kellett eltávolítaniuk. Nagyon sok helyen mélyen fekvő helyekről, garázsokból, pincékből, esetenként aluljárókból, szuterénekből kellett a vizet kiszivattyúzni.