Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Hídnak ütközött egy turistahajó Bécsben

2004.06.10. 13:20
Kikötés közben a bécsi Reichsbrücke egyik tartópillérének ütközött egy német turistahajó. Tizenkilenc sérültet kórházba szállítottak, a baleset okát német nyomozók vizsgálják.
Hídnak ütközött Bécsben egy német turistahajó. A fedélzeten tartozkodó 135, javarészt brit, amerikai és kanadai turista közül legalább tizenkilencen megsérültek - jelentette a BBC. Az MTI értesülései szerint a sérülteket kórházba szállították.

Megégett a szakács

Az utasok könnyebb sérüléseket szenvedtek, a hajó egyik szakácsa azonban lezuhant a galériáról és könnyebb égési sérüléseket is szenvedett - írja a BBC.

Egyelőre nem tudni, hogy a European Viking nevű, száztíz méter hosszú hajó miért ütközött a Reichsbrücke hídjának. A baleset csütörtök kora reggel, nyolc óra körül történt. A hajó éppen kikötni készült, az utasok bécsi városnézésre indultak volna.

A híd és a hajó is megmaradt

A baleset következtében a Reichsbrücke csak kisebb károkat szenvedett, szerkezeti elemek a híd biztonságát veszélyeztetően nem sérültek meg. A baleset után a hajó is üzemképes maradt - írja a BBC.

A hajóbaleset körülményeit Németországból érkezett szakértők vizsgálják. A beleset időpontjában a hajó másodtisztje volt szolgálatban, ő irányította a kikötési manővert.