Piroska
-2 °C
5 °C

Voltak már balhék a fejbelőtt 'Jenő' sashalmi bárjában

2005.07.20. 16:10
Kapcsolódó cikkek (1)
Ismeretlen bűnözők fejbe lőtték egy budapesti presszó tulajdonosát szerda hajnalban. A rendőrség szerint az elkövetők a szórakozóhely pénztárából több százezer forintot is elvittek. A környéken hallható szóbeszéd szerint sokminden lehet a gyilkosság hátterében, elképzelhető, hogy a játéktermes kapcsolatok vezettek a leszámolásig.

Két símaszkos fegyveres hatolt be egy tizenhatodik kerületi családi házba keddről szerdára virradó éjjel, és kivégezték az ott lakó család fejét. A környéken csak "Jenő" néven ismert férfi sörözőt és játéktermet működtetett a ház földszintjén, az utca felőli oldalon, és többen úgy tudják, hogy máshol még további bárok és kaszinók tartoztak érdekeltségi köreibe.


Klikk a képre!

A Margit utcában található bárba zárórakor, hajnali egy körül tört be a két támadó, akik a tulajdonost egy első emeleti helyiségben találták meg. A támadók több lövéssel fejbelőtték az ötvenegy éves férfit, aki azonnal meghalt. A gyilkosságnak tanúja lehetett a családfő élettársa és a velük élő két gyermek.

Egyelőre nem tudni, hogy bérgyilkosok vagy fegyveres rablók hajtották-e végre a gyilkosságot, az eset pontos körülményei még tisztázásra várnak. Meg nem erősített információk szerint felbérelt gyilkosokra utal az a körülmény, hogy a támadók a helyszínen eldobták a gyilkos fegyvert. A rendőrség kora délutáni közleménye szerint az elkövetők a szórakozóhely pénztárából több százezer forintot is elvittek, ez a tény némileg ellentmond az esetleges bűnözői leszámolásról szóló híreknek.


A Viktória

Sokkos állapotban

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a fegyveres páros keresését, a nyomozók délelőtt tizenegy óra körülre már befejezték a helyszínelést, ekkor már nem volt lezárva a környék, a bár ajtaján sem találtunk hatósági zárat. A telefonkönyvben "Viktória Eszpresszó" néven található épület körül semmi mozgás, a viszonylag forgalmas utcában azonban több kisbolt, kocsma is van, ezekben viszonylag nagy a jövés-menés. Az egyik kis üzletben személyes érintettség miatt elzárkóznak a kérdések elől, csupán annyit tudunk meg, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem üzemel panzió a házban.

A szomszédban lévő autószerviz vezetője szerint teljességgel megdöbbentő ami történt, mióta a szórakozóhely üzemelt - azaz körülbelül húsz éve - nem volt semmiféle komolyabb balhé, csak az ilyen helyeken szokásos hangoskodás. Annak idején együtt kezdtek építkezni, gyakorlatilag mióta áll a ház, azóta működik benne a söröző, ami egyébként a most meggyilkolt tulaj első gyermekéről kapta nevét. "Hajnalban a nagy kiabálásra riadtunk fel. Amikor kimentünk, a kisebbik gyereket sokkos állapotban találtuk a kertben, hatalmas felfordulás volt, a rendőrök gyakorlatilag lezárták az utcát" - mondja a szervizes. "Előfordult már kisebb összezördülés a sörözőben, volt, hogy a játékgépeket is összetörték, de ilyen brutális és alvilági módszerekre senki nem számított" - tette hozzá.


XVI. kerület, Margit utca

Kisebb-nagyobb balhék

"Fura hely a Viki bár, elég sötét alakok járnak oda, csupa drága kocsi, füstüveg, harmincmillió alatt nem is láttunk ott autót" - mesélik a házzal szemközti kerthelyiséges kiskocsmában. A lambériás kis helyiségbe bejön egy környéken lakó idős nő és szörnyülködve tudakolja hogy igaz-e a mi történt, hogy lelőtték a Jenőt. "És meghalt?" "Hát, akit fejbelőnek, az ritkán ússza meg" - hangzik a válasz.

A szóbeszéd szerint sokminden lehet a gyilkosság hátterében, elképzelhető, hogy a játéktermes kapcsolatok vezettek a leszámolásig, de a sörözőbe járó társaságok is "megérik a pénzüket". A kocsmában hallottak szerint mindennaposak voltak a kisebb-nagyobb balhék, volt, hogy az utcára kihajigálták a játékgépeket. A városban több szórakozóhelyet is üzemeltető tulaj nem tekintette konkurenciának a házával szemközti kiskocsmát, ő inkább "igényesebb" helyeket futtatott, derül ki a pultos szavaiból.

Az üggyel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya nyomoz ismeretlen tettesek ellen. Jelenleg vizsgálják a lehetséges indítékokat, folyik az adatgyűjtés, a boncolás is folyamatban van.