Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Váltókulccsal csapta fejbe az utast

2003.07.06. 12:04
Kapcsolódó cikkek (1)
A váltókulccsal ütötte fejbe az 1-es villamos vezetője az őt megtámadó utast, a férfit életveszélyes sérüléssel szállították kórházba.
A BRFK-tól és a BKV Rt.-től kapott tájékoztatás szerint az eset Budapesten, a XIII. kerületben, a Róbert Károly körút és a Lehel út kereszteződésénél történt, amikor a villamosvezető le akart szállni váltót állítani. A rendőrségi közlés szerint ekkor három fiatal lépett a vezetőhöz, "az egyiküknél az elsődleges adatok szerint kés volt".

"A fiatalok valószínűleg le akartak szállni a villamosról, de a balesetveszély miatt a jármű vezetője ezt nem engedte meg - mondta el a közlekedési vállalat fődiszpécsere. - Az eset műszakkezdéskor történt, a villamos a Lehel téri kocsiszínből indult, és a Róbert Károly körútnál kellett volna kézzel átállítania a váltót a szerelvény vezetőjének."

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője közölte, hogy a húsz év körüli fiatalt életveszélyes fejsérüléssel szállították az ügyeletet adó sebészeti osztályra, az Országos Idegsebészeti Intézetbe.

A villamosvezető ellen a BRFK életveszélyt okozó testi sértés elkövetésének alapos gyanúja miatt indított nyomozást. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a megsérült fiatal alaposan gyanúsítható-e közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, közölte a rendőrség sajtóügyeletese.