Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Öt év börtön a villáskulcsos gyilkosnak

2005.05.12. 18:06
Enyhítette a tényállást a barátját villáskulccsal agyonverő férfi ügyében a Vas megyei bíróság. Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta a férfit, a bíróság halált okozó testi sértés miatt ítélte öt év börtönre első fokon.

Halált okozó testi sértés miatt nem jogerősen öt év börtönre ítélt a Vas Megyei bíróság egy férfit, aki egy vita hevében villáskulccsal támadt ivócimborájára. A férfit az ügyészség eredetileg különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolta.

A vádirat szerint a két, gyakorta együtt italozó férfi egy ezerforintos bankjegy keresése közben vitatkozott össze. A veszekedés verekedéssé fajult, melynek során a vádlott előbb puszta kézzel, majd egy villáskulccsal többször megütötte a sértettet, később pedig egy késsel is megkarcolta a nyakán.

A pénzt, amely egyébként hamis volt, a vádlott később a saját ruházatában találta meg. A férfi állítólag barátja kérésére rázárta az ajtót, és elment borért, amikor pedig hazatért, már holtan találta.

Az első fokon, nem jogerősen született ítélet indoklása szerint a sértett legalább negyed órán keresztül tartó folyamatos ütlegelést szenvedett el, ám a vádlottnak a szakértők szerint közepesnél kisebb erejű ütései közül önmagában egyik sem volt halálos. Együttesen viszont halálhoz vezettek, a sértett ugyanis zsírembóliát kapott, ebbe halt bele.

Az ügyészség az eltérő minősítés miatt, vádlott és védője enyhítésért fellebbeztek, így az ügyet a Győri Ítélőtáblához terjesztették fel. Az ítélet nem jogerős.