Viola
-6 °C
-2 °C

Villámcsapás gyereknapon

2002.05.26. 20:20
Villám csapott a tömegbe egy gyermeknapi rendezvényen Szikszón, tizenöt gyermeket a miskolci megyei kórházba szállítottak. Egyik gyerek sincs életveszélyben, ám valamennyiüket megfigyelésre benntartják a kórházban.
Tizenegy gyermeket szállítottak a mentők vasárnap megfigyelésre a miskolci megyei kórházba, miután a közelükben villámcsapás történt Szikszón, egy gyermeknapi rendezvényen - közölte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel. A szóvivő információi szerint további négy gyereket szüleik szállítottak be autón a miskolci kórházba.

Nincsenek életveszélyben

Tájékoztatása szerint a gyerekek közül senki sincs életveszélyben: nem szenvedtek látható sérüléseket, de mindannyian rosszullétre panaszkodtak.A mentők három kocsival vonultak ki a helyszínre azt követően, hogy bejelentést kaptak arról: Szikszón, a 3-as út mellett tartott gyermeknapi rendezvényen villámcsapás történt.

Győrfi Pál utalt arra, hogy a villámcsapás - mint különleges áramütésfajta - mechanikus sebeket, égési sérüléseket és szervi rendellenességeket is okozhat. Mint jelezte, a mostani esetben a jelenség nem okozott látható elváltozásokat a gyermekeken, de a villámcsapás leggyakoribb szövődménye a szívrendellenesség, ezért van szükség a kórházi megfigyelésre.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!