Domonkos, Dominika
18 °C
29 °C

Három villamos ütközött a Lánchídnál

2003.10.28. 12:21
Egy sérültje van annak a balesetnek, mely kedden délelőtt történt a Lánchíd budai aluljárójában. A műszaki okból veszteglő 19-es villamosba hátulról futott bele két másik villamos. A forgalom este negyed hatkor állt helyre.
Műszaki hiba miatt kényszerült megállásra kedden tizenegy óra előtt az alagút Batthyány térhez közelebbi oldalán egy 19-es villamos a Clark Ádám téri aluljárójában. Amint azt a BKV szakemberei később megállapították, a villamos három kocsija közül csak egy volt képes vontatóerőt kifejteni, ez pedig kevésnek bizonyult a továbbhaladáshoz. Az alagútból kivezető kanyarba érkező következő villamos még meg tudott állni, azonban a harmadik 19-es beleszaladt az álló szerelvénybe és nekilökte azt a meghibásodott járműnek. Egy szemtanú elmondása szerint az azonos vágányon haladó járművek közül az egyik ki is siklott, ezt érdeklődésünkre a BKV illetékese is megerősítette.

Nézze meg a képeket!
Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál kérdésünkre elmondta, a balesetnek egy sérültje van: egy hetven év körüli hölgy szenvedett törést, vagy zúzódást, őt a János Kórházba szállította a helyszínre érkező rohammentő. Megvizsgálták a villamosok vezetőit is, de egyikük sem sérült meg.

Az Index érdeklődésére a BRFK sajtóügyeletese beszámolt arról, hogy a baleset körülményeit a rendőrség bevonásával vizsgálják. A műszaki mentést a BKV szakemberei végezték. A bonyolult mentési helyzet miatt - emelőkocsikkal ugyanis nem lehet a kisiklott kocsikhoz férni - csak délután negyed hatra állt helyre közlekedés rendje, addig villamospótló buszok szállították az utasokat. A BKV illetékese szerint több mint kétmillió forint kár esett a járművekben, a sinek, illetve az aluljáró felépítményei nem sérültek.