Alfréd
-3 °C
3 °C

Két román férfi vállalta magára a Villányi úti gyilkosságot

2005.02.14. 14:24
A rendőrség elfogta a januárban brutálisan agyonvert ügyvédnő feltételezett gyilkosait. A két huszonéves román férfi, akik több lopást, illetve rablást is elkövethettek a templom környékén, beismerő vallomást tett.

Két román férfi követte el január végén Budapesten a Villányi úti gyilkosságot, a férfiak beismerték tettüket, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfőn.

Január 25-én este a fővárosban, a Villányi úti templom mögött lévő lévő parkos területen egy járókelő kutyasétáltatás közben egy női holttestet talált. A boncolás megállapította, hogy a 38 éves budapesti ügyvédnő brutális bántalmazás áldozata lett.

A nyomozás során a rendőrök felfigyeltek arra, hogy az elmúlt egy évben azon a területen hasonló módszerrel több lopást, illetve rablást követtek el, áll a rendőrség hétfőn kiadott közleményében. A rendőrjárőrök még tavaly ősszel két román állampolgárt igazoltattak, akikről később kiderült, hogy ők minden hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésekor Magyarországon tartózkodtak. Ez alapján valószínűsítették a nyomozók, hogy közük lehetett a cselekmények elkövetéséhez.

A két férfit a határőrség munkatársai vasárnap a reggeli órákban elfogták, amikor be akartak lépni az országba. M. Ion 23 éves és G. Marius 22 éves román állampolgárságú férfiak kihallgatásuk során a Villányi úti bűncselekményről részletes vallomást tettek, valamint egyikük több korábbi bűncselekményt is beismert. A rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatásukat az ügyészségnél.