Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Villamosok karamboloztak a Salgótarjáni úton

2007.05.17. 15:19
Összeütközött két egymással szemben haladó 37-es villamos Budapesten, az ütközésnek sérültjei is vannak.

Csütörtökön délután, néhány perccel két óra után különös villamosbaleset történt a VIII. kerületi Salgótarjáni úton, a Hungária kocsiszín közelében, ahol két 37-es villamos karambolozott.

Az Új Köztemető felé tartó járat a kocsiszínhez leágazó váltónál tért át a szembejövő vágányra eddig ismeretlen okból, tudtuk meg a BKV fődiszpécserétől.

Mivel szemből épp akkor érkezett egy, a Blaha Lujza tér felé tartó villamos, az ütközés elkerülhetetlen volt, a letérő villamos derékba kapta a szemből érkező járatot. A karambol erejére jellemző, hogy az egyik villamos ki is siklott, a villamoskocsikban utazók közül pedig ketten megsérültek.

A HavariaPress hírügynökség úgy tudja, hogy a baleset két sérültjét tűzoltók emelték le a szerelvényekről - egyiküket vákuumágyban -, majd a mentők a Koltói Anna Kórházba szállították őket.

A kisiklott szerelvényt a közlekedési vállalat daruja emelte vissza a vágányra. A helyszínelés és a műszaki mentés egy óra hosszat tartott, három óra körül állt helyre a forgalom a környéken. A baleset okairól a BKV diszpécsere nem tudott még tájékoztatást adni, az csak a vizsgálat végén derül ki, hogy váltóhiba, vagy valami más okozta-e a karambolt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!