Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Élve került a szennyvízderítőbe a szécsényi kislány

2005.04.05. 13:03
Továbbra sem tudni miért ölhette meg Hugyecz Violettát a vasárnap elfogott, korábban már más erőszakos bűncselekményekért elítélt 24 éves P. Tamás, a rendőrség jelenleg különféle szakértők vizsgálatainak eredményeire vár. A boncolás során kapott elsődleges adatok szerint Violetta még élt, amikor gyilkosa a betonfalú szennyvízaknába dobta.

Szécsényben még pénteken éjszaka tűnt el a 14 éves Hugyecz Violetta. A rendőrség nagy erőkkel kereste Violettát, miután eltűnése helyszínén vérnyomokat találtak. Mint kiderült, az idővel versenyt futó rendőröknek esélyük sem volt élve megtalálni a nyolcadikos lányt, akinek holttestére vasárnap este bukkantak az időközben elfogott és őriezetbe vett gyanúsított vallomása alapján. A gyilkosság gyanúsítottja egy 24 éves szécsényi férfi korábban már két alkalommal követett el erőszakos közösülést, börtönbüntetéséből jó magaviselete miatt korábban szabadulhatott.

Gyász és döbbenet Szécsényben
Szécsényt sokkolta az alig 14 éves lány halála. Violettának április 7-én lett volna a születésnapja, "Letti" - így becézték társai a 8.A-ba járó lányt - padján most mécses ég a II. Rákóczi Ferenc általános iskolában, az épület homlokzatán gyászlobogó. A vasárnap éjjel holtan talált lány feltételezett gyilkosa helybéli, a korábban nemi erőszak miatt büntetett fiatalember ugyanabba az általános iskolába járt, ahova áldozata. Az Index helyszíni riportja >>>

Kínhalál

Az elsődleges orvos szakértői vélemény már a rendőrség kezében van, e szerint a számtalan sérülés mellett a 14 éves kislány halálát elsősorban fulladás és súlyos koponyasérülései okozták, mondta el az Index érdeklődésére Kaszás Ottó rendőr-alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A boncolás során kapott adatok tehát arra utalnak, hogy Violetta még élt, amikor gyilkosa köveket kötött rá és a betonfalú szennyvízaknába dobta. A vizsgálat azt még nem állapította meg, hogy megerőszakolta-e áldozatát a brutális gyilkos.

A gyilkosság gyanúsítottja még vasárnap beismerő vallomást tett a rendőrségen, a saját verzióját elmondta a történtekről, de arról nem nyilatkozott, hogy miért végzett a kislánnyal. Azóta nem hallgatták ki a rendőrök, akik majd a részletes tanúvallomások begyűjtése után, és a szakértői vizsgálatok végeztével szembesítik az összegyűjtött adatokkal P. Tamást.

Hosszú nyomozás

Az ügyet rengeteg szakértő bevonásával vizsgálja a Nógrád megyei rendőrség, többek között nyomszakértő, szerológus, igazságügyi orvosszakértő vesz részt a nyomozásban, mellettük elmeorvosi szakértő is dolgozik a brutális gyilkosság hátterének felderítésén. A bonyolult és aprólékos munka miatt hónapokba is beletelhet míg lezárul a nyomozás.