Móric
14 °C
17 °C

Agresszív vírus tombol Nagyrédén

2007.02.07. 11:17
Tömegesen betegedtek meg az óvodások és az iskolások, be is zárták a tanintézményeket.

Tömeges, influenzagyanús megbetegedések miatt szerdától, ideiglenesen felfüggesztették az oktatást a Heves megyei Nagyréde iskolájában és óvodájában. Az önkormányzat a helyi háziorvosok javaslata alapján, azt követően döntött a bezárásról, hogy a 249 iskolás közül eddig 60-an betegedtek meg, a 109 óvodásból pedig mindössze 49 egészséges.

Ezen a héten már biztosan nem fogadja a gyerekeket az iskola és az óvoda, a jövő héten pedig a háziorvosokkal és az intézményvezetőkkel egyeztetve dönt az oktatás újraindításáról az önkormányzat.

Bár Hevesben idén még nem bukkant fel az influenza, az ÁNTSZ egyetértett az önkormányzat döntésével. A helyiek ugyanis a tapasztalatok alapján attól tartanak, hogy a 3400 lakosú településen egy igen agresszív kórokozó jelent meg. Ezt a gyanút erősíti, hogy naponta több mint 100 beteg jelenik meg egy-egy háziorvosnál.

A népegészségügyi szolgálat egyébként megkezdte a járványügyi vizsgálatot. A betegektől vett minták laboratóriumi ellenőrzése után néhány napon belül kiderül, hogy valóban influenzavírus okozza-e a tömeges megbetegedéseket Nagyrédén.