Árpád
-2 °C
3 °C

Agresszív vírus tombol Nagyrédén

2007.02.07. 11:17
Tömegesen betegedtek meg az óvodások és az iskolások, be is zárták a tanintézményeket.

Tömeges, influenzagyanús megbetegedések miatt szerdától, ideiglenesen felfüggesztették az oktatást a Heves megyei Nagyréde iskolájában és óvodájában. Az önkormányzat a helyi háziorvosok javaslata alapján, azt követően döntött a bezárásról, hogy a 249 iskolás közül eddig 60-an betegedtek meg, a 109 óvodásból pedig mindössze 49 egészséges.

Ezen a héten már biztosan nem fogadja a gyerekeket az iskola és az óvoda, a jövő héten pedig a háziorvosokkal és az intézményvezetőkkel egyeztetve dönt az oktatás újraindításáról az önkormányzat.

Bár Hevesben idén még nem bukkant fel az influenza, az ÁNTSZ egyetértett az önkormányzat döntésével. A helyiek ugyanis a tapasztalatok alapján attól tartanak, hogy a 3400 lakosú településen egy igen agresszív kórokozó jelent meg. Ezt a gyanút erősíti, hogy naponta több mint 100 beteg jelenik meg egy-egy háziorvosnál.

A népegészségügyi szolgálat egyébként megkezdte a járványügyi vizsgálatot. A betegektől vett minták laboratóriumi ellenőrzése után néhány napon belül kiderül, hogy valóban influenzavírus okozza-e a tömeges megbetegedéseket Nagyrédén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?