Márk
13 °C
28 °C

Összeütközött két vitorlázó repülőgép

2003.04.26. 18:22
Életét vesztette egy fiatalember és egy középkorú férfi, amikor két vitorlázó repülőgép a levegőben összeütközött szombaton Szegeden.
Feltehetően lejárt a légialkalmassági engedélye a szegedi légikatasztrófában részt vevő egyik vitorlázó repülőgépnek.

Fordulás közben akadtak össze

A balesetben két vitorlázó gép ütközött, az egyik gép két utasa életét vesztette. A szerencsétlenség szombaton délután történt, Szeged és Kiskundorozsma határában. Úgy tudni, a két vitorlázó repülőgép fordulás közben akadt össze a levegőben. A Góbé típusú gépet a pilótája már nem tudta megmenteni a lezuhanástól. A lezuhant gép a DÉLÉP telephelyén csapódott a földbe, fedélzetén azonnal szörnyethalt a 25 éves szegedi tanítvány. A gép 50 éves hódmezővásárhelyi oktatója megpróbált ejtőernyőjével kiugrani a gépből, az ernyő azonban nem nyílt ki, így ő is szörnyethalt.

A másik, sérült gépnek sikerült biztonságban földet érnie a közeli repülőtéren. A HA-5055 lajstromjelű, 40 éves, magántulajdonban lévő gép légi alkalmassági érvényessége mindazonáltal - a Polgári Légiközlekedési Hatóság internetes honlapjának tájékoztatása szerint - 2002. október 25-én lejárt. A lezuhant gép pontos lajstromjele egyelőre nem ismert. A légügyi hatóság a rendőrséggel közösen vizsgálja a baleset körülményeit.