Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Családi viszály hét gyanúsítottal

2001.09.07. 15:13
Hét férfit fogott el a rendőrség, akiket azzal gyanúsítanak, hogy Pilis községben augusztus közepén életveszélyesen megsebesítettek egy helyi férfit. N. Sándor és társai kaszákkal, botokkal és vasvillákkal felfegyverkezve próbáltak leszámolni ellenségükkel a helyi postahivatal előtt. A két roma család között már régóta feszült a viszony.
Régóta tartó ellenségeskedésnek vetettek véget egy időre a Pest megyei rendőrök. Két pilisi roma család egymás iránti ellenszenve augusztus közepén ismét tettlegességig fajult, de ezúttal életveszélyesen megsérült a dinasztia egyik tagja. Balázs Sándor, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetője pénteki sajtótájékoztatóján elmondta: hét gyanúsítottat fogtak el, akik a helyi postahivatal előtt baltákkal, kaszákkal, vasvillákkal és egyéb fából készült eszközökkel támadtak K. Károlyra és élettársára.

Az ötéves fiú is végignézte a verést

Egy TT-pisztoly is előkerült
A fényes nappal történt verést a sértett ötéves fia is végignézte, aki a történtek miatt pszichológiai kezelésre szorult. Édesanyját könnyű, míg édesapját életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a támadást nagy valószínűséggel N. Sándor és hat társa követte el.

A csütörtöki házkutatások során a Készenléti Rendőrség megpróbált minden olyan eszközt lefoglalni, amely szerepet játszhatott a támadásnál. Így kaszát, baltát, kardot és asztallábat is elkoboztak. Az egyik elkövető - Sz. Sándor - elfogásánál egy hangtompítós TT-pisztoly is előkerült a hozzá tartozó lőszerekkel együtt. Ellene és a társaságában lévő négy, de az ügyben nem érintett személy ellen lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt vizsgálat indult. A férfi társait egyébként a monori kapitányság vagyon elleni bűncselekmények miatt körözte.

A gyanúsítottak tagadnak

Az emberölési kísérlettel gyanúsított három férfi elfogása után négyen önként jelentkeztek a rendőrségen. Ennek ellenére tagadják bűnösségüket. A bíróság két személyt előzetes letartóztatásba helyezett, a többiek még őrizetben vannak. Az ügyben érintett egyik család előélete sem makulátlan.