Gusztáv
-4 °C
1 °C

Mégis belökhették a hétéves kisfiút a Haricába

2006.06.07. 12:45
Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt a Borsod megyei rendőrség nyomozást rendelt el annak a hétéves kisfiúnak az ügyében, akit vasárnap gyaníthatóan a megáradt Haricába lökött egy játszótársa.

A rendőrség nem zárja ki az esetleges idegenkezűséget annak a kisfiúnak a halálával kapcsolatban, aki vasárnap a Haricába esett. A patak az esőzések miatt annyira megduzzadt, hogy még a kisfiú keresésében részt vevők is életveszélybe kerültek, a víz egy búvárt is elsodort ezért egy napra fel kellett függeszteni a keresést.

A rendőrök is gyanakodnak

A vasárnap eltűnt gyermek keresését kedden folytatták, és egy kilométerre eltűnésének helyétől találták meg holttestét. A HavariaPress nyomán az Index kedden azt írta, hogy a kisfiú három - vele egykorú - társával a vízparton játszott, és gyaníthatóan valaki belelökte a vízbe.

A Borsod-Abaúj-Zempén megyei rendőrség az Indexnek kedden azonban még tagadta, hogy bűncselekmény történt volna, szerdára viszont a megyei rendőrség szóvivője, Kompoltiné Jakab Ilona azt mondta, "a mindenre kiterjedő, részletes adatgyűjtés eredményeképpen olyan információk merültek fel, amelyek alapján teljes bizonyossággal nem zárható ki az esetleges idegenkezűség".

A haláleset összes körülményének tisztázása érdekében a megyei főkapitányság ismeretlen tettessel szemben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt nyomozást rendelt el. Az Indexnek Kompoltné elmondta, "sok szemtanúja" volt az esetnek.