Judit
3 °C
7 °C

Vízi tragédia Olcsvaapátinál

2006.07.14. 09:33
Egy öt tagú társaságból ketten a Szamosba fulladtak, két gyermek eltűnt, egy hét éves gyermeket kimentettek. Péntek reggel a mentőalakulatok újrakezdték a kutatását.

Újrakezdték a Szamosban elmerült két fürdőző felkutatását a vízi rendőrök, a tűzoltók és a speciális mentők Olcsvaapátinál pénteken reggel - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

A folyóban egy öttagú család, két felnőtt és három gyermek fürdött csütörtökön, ketten vízbe fulladtak, ketten eltűntek, míg egy hétéves gyermeket a közeli komp révésze ki tudott menteni a hullámokból - mondta el pénteken Fülöp Gergely, részben helyesbítve a baleset bekövetkezésekor adott gyors tájékoztatás első adatait.

A rendőr hadnagy tájékoztatása szerint a vizsgálat eddigi adatai szerint az olcsvai család tilos helyen fürdött a Szamosban, amikor az egyik gyermek, egy 13 éves fiú fuldokolni kezdett, a többiek segíteni próbáltak rajta, de ők is elmerültek.

A vízből az anyát és annak élettársát már csak holtan tudták kiemelni, s az elsőként elmerült 13 éves fiú és 10 éves lánytestvére pedig eltűnt, hiába keresték a mentők csütörtök este sötétedésig a folyóban.

A szóvivő elmondta, hogy az emberi felelőtlenség miatt bekövetkezett eset az idén már a második volt Szabolcsban, korábban, július 3-án a túristvándi vízimalomnál egy csónak borult a Túrba, s ott két, 17 és 18 éves, úszni nem tudó fiatal fulladt meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?