Vilhelmina
11 °C
28 °C

Vízi tragédia Olcsvaapátinál

2006.07.14. 09:33
Egy öt tagú társaságból ketten a Szamosba fulladtak, két gyermek eltűnt, egy hét éves gyermeket kimentettek. Péntek reggel a mentőalakulatok újrakezdték a kutatását.

Újrakezdték a Szamosban elmerült két fürdőző felkutatását a vízi rendőrök, a tűzoltók és a speciális mentők Olcsvaapátinál pénteken reggel - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

A folyóban egy öttagú család, két felnőtt és három gyermek fürdött csütörtökön, ketten vízbe fulladtak, ketten eltűntek, míg egy hétéves gyermeket a közeli komp révésze ki tudott menteni a hullámokból - mondta el pénteken Fülöp Gergely, részben helyesbítve a baleset bekövetkezésekor adott gyors tájékoztatás első adatait.

A rendőr hadnagy tájékoztatása szerint a vizsgálat eddigi adatai szerint az olcsvai család tilos helyen fürdött a Szamosban, amikor az egyik gyermek, egy 13 éves fiú fuldokolni kezdett, a többiek segíteni próbáltak rajta, de ők is elmerültek.

A vízből az anyát és annak élettársát már csak holtan tudták kiemelni, s az elsőként elmerült 13 éves fiú és 10 éves lánytestvére pedig eltűnt, hiába keresték a mentők csütörtök este sötétedésig a folyóban.

A szóvivő elmondta, hogy az emberi felelőtlenség miatt bekövetkezett eset az idén már a második volt Szabolcsban, korábban, július 3-án a túristvándi vízimalomnál egy csónak borult a Túrba, s ott két, 17 és 18 éves, úszni nem tudó fiatal fulladt meg.