Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Forró víz ömlött egy kisfiúra

2005.12.05. 14:35
Forró víz ömlött egy egyéves kisfiúra, aki súlyos égési sérüléseket szenvedett. Az anya és élettársa csak hosszú órákkal később hívott orvost, közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

Ráborult egy lábos forrni feltett víz egy egyéves kisfiúra szombat reggel Tunyogmatolcson. A 21 éves anya és a 25 éves élettársa azonban csak este hívott orvost a súlyosan sérült kisgyermekhez, mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az anya és a férfi ellen kiskorú veszélyeztetése és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés megalapozott gyanújával indított eljárást a rendőrség.

Fülöp az Indexnek elmondta, hogy a rendőrség az eljárásba egyelőre nem vonta be a gyámhatóságot, mert a sérülés, bár súlyos volt, de nem életveszélyes.

A férfi annak ellenére, hogy nem vérszerinti szülő, ugyanolyan mértékben vonható felelősségre, mint a kisfiú édesanyja, mert a baleset időpontjában ők ketten vigyáztak a gyerekre.

Ha a két felnőtt az ellenük felhozott vádakban bűnösnek bizonyul, szabadságvesztésre ítélhetik őket: gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés esetén egy év, kiskorú veszélyeztetése esetén pedig egy és öt év közötti a büntetési tétel, tudtuk meg Fülöp Gergelytől.