Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Becsalta a vízbe az úszni nem tudó fogyatékost?

2004.07.27. 12:56
Büntetőeljárást indított egy július eleji vízbefulladás ügyében a Baranya megyei rendőrség. Szemtanúk szerint ugyanis az úszni nem tudó, szellemi fogyatékos férfit egy ismerőse beszélte rá arra, hogy menjen be vele a vízbe, majd a segítségért kiáltozó társát magára hagyta.
Július elején vízbefulladt egy férfi a Pécs határában található Centrál Parkban. A pécsi hőerőmű egykori zagytározójába - ahol jelenleg is tilos fürödni - július 5-én, hétfőn délután ugrott a 30 év körüli fiatalember, aki az első karcsapások után segítségért kezdett kiáltozni. A tó partján állók közül senki nem mert utána ugrani, a fuldokló elmerült, majd nem sokkal később már csak a holtteste úszott a vízen, amit a tűzoltók emeltek ki a tóból. A rendőrség akkor államigazgatási eljárás keretében kezdte vizsgálni a halálesetet.

Két, akkor a tónál napozó, később tanúként meghallgatott nő azonban az üggyel kapcsolatban azt állítja, az úszni nem tudó, szellemi fogyatékos férfit egy ismerőse beszélte rá arra, hogy menjen be vele a vízbe, afféle virtuskodásból - tudta meg az Index Simon László alezredestől, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetőjétől.

A tanúk elmondása szerint miután együtt beugrottak a mesterséges tóba, rövid idő elteltével a fogyatékos férfi kísérője segítségért kiáltozó társát magára hagyta, és kiúszott a vízből. A kiabálásra a napozó nők segítséget hívtak, de az már későn érkezett, a fuldoklón már nem tudtak segíteni. A nőkön kívül még két férfi is volt a tó környékén, egyikük horgászott, míg a másik férfi aludt.

A rendőrség a tanúvallomások alapján büntetőeljárást indított segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt, azt is vizsgálva, hogy a tó partján tartózkodó két nő és két férfi megtett-e mindent a fuldokló életének megmentéséért. A rendőrség hamarosan gyanúsítottként hallgatja meg a tóba fulladt fiatalember ismerősét.