Fábián, Sebestyén
-1 °C
7 °C

Lángra lobbant a vodkázó japán

2003.06.17. 17:19
Kigyulladt egy japán férfi, miután tömény lengyel vodka fogyasztása után megpróbált cigarettára gyújtani. A helyzetet súlyosbította, hogy a férfi a lángoló italt is magára öntötte.
A Tokiói Sindzsuku-ku bár egyik vendége lángra lobbant, miután legurított egy pohár nagyon erős lengyel vodkát, majd rágyújtott. A vodka begyulladt, a férfi pedig megpróbálta eldobni a poharat, de magára locsolta az égő italt. A balesetben a férfi mindkét kezén égési sérüléseket szenvedett, ezért kórházba kellett szállítani.

Veszélyes anyag

A japán hatóságok most arra kérik az italforgalmazókat, hogy figyelmeztessék a fogyasztókat a tömény szeszek veszélyeire. Egy tűzoltó szerint a hatvan százalékosnál töményebb italok a tűzvédelmi törvény szerint "veszélyes anyagnak" minősülnek. A tűzoltóság szóvivője szerint főleg az ittas állapotban lévőket kellene figyelmeztetni, mert "részegen" már nem sok dologra képesek figyelni.

Máshol is

Pár héttel korábban egy amerikai egyetemista is égési sérüléseket szenvedett egy lángoló koktéltól. A fiút ugyancsak kórházba szállították, de ő másnap reggelre eddig ismeretlen okból meghalt.