Auguszta
-3 °C
2 °C

Belehalt a győztes a vodkaivó bajnokságba

2003.11.19. 16:23
Nem sokkal azután, hogy megnyerte az egyik dél-orosz város boltja által rendezett vodkaivó versenyt, a győztes belehalt a másfél liter elfogyasztott szesz okozta alkoholmérgezésbe. A versengés tétje tíz liter vodka volt.
Tragédiával végződött egy vodkaivó verseny Volgodonszkban - adta hírül a Reuters. A győztes életét veszítette, további öt versenyző intenzív osztályra került miután részt vettek a dél-oroszországi város egyik boltjának "ki tud több vodkát benyakalni a legrövidebb idő alatt" versenyén.

A játék körülbelül negyven percig tartott, és a szerencsétlen győztes három félliteres üveg tartalmát döntötte le a torkán. Miután ezzel megnyerte a fődíjat - további tíz liter vodkát -, taxival szállították haza, otthon azonban hamarosan elhunyt - tájékoztatta a sajtót Roman Popov nyomozó. "Öt versenyző intenzív osztályon kötött ki, azonban akik nem kerültek kórházba, másnap már felhajtottak egy pohárkával" -tette hozzá a rendőr. A vizsgálat vezetője azt is elmondta, a versenyt szervező bolt vezetője ellen emberölés vádjával indítanak eljárást.

Egy átlag orosz évente tizenöt liter tiszta szesznek megfelelő alkoholmennyiséget iszik meg évente, és ezzel a világ "legjobbjai" között van az ország. Több szakértő szerint minden hetedik orosz alkoholsta - írja az eset kapcsán a Reuters.