Emőke
-4 °C
9 °C

Nem jártak a vonatok Martonvásár és Tárnok között

2006.08.07. 19:42
Egy sérült férfi elszállítása, illetve a rendőri helyszínelés miatt 45 percig állt a forgalom, egy órán át pedig egy pályán haladt a Budapest-Székesfehérvár vasútvonal Tárnok és Martonvásár közötti szakaszán; a menetrend szerinti vasúti közlekedés 20 órára állhat helyre, egyelőre nem lehet tudni, hogyan sérült meg a férfi, illetve hogyan került a pályára - közölte az MTI-vel hétfőn a MÁV ZRt. szóvivője, illetve a rendőrség.

Kavalecz Imre MÁV-szóvivő tájékoztatása szerint egy ismeretlen, sérült férfit találtak 16.20 órakor a vágányok között, ezért a rendőrség a helyszínelés miatt az egyik vágányt lezárta a forgalom elől, a vonatok addig a másik pályatesten, késéssel közlekedtek. A megsérült ember elszállítása alatt 45 percre pedig mindkét vasúti pályán leállították a forgalmat.

Amíg a sérültet mentőhelikopterrel elszállították, a fehérvári vonatok Tárnokon, illetve Martonvásáron várakoztak. A rendőrségi helyszínelést követően, 18 órakor indult meg az érintett szakaszon ismét a vasúti közlekedés. Késés még várható, de a számítások szerint 20 órára visszaállhat a menetrendszerinti vasúti közlekedés az érintett szakaszon - mondta a szóvivő.

A vasúttársaságnak nincs ismerete arról, hogy a férfi hogyan került a sínek közé, azt majd a rendőrség állapítja meg, vasúti szakértők közreműködésével - tette hozzá Kavalecz Imre.

Mivel fejsérülése miatt nincs meghallgatható állapotban, egyelőre nem tudni, hogy a sérült hogyan került a sínek közé, leugrott, vagy esetleg leesett a vonatról - mondta el késő este az MTI érdeklődésére a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint annyi már kiderült, hogy a férfi Válon lakik, Baracskáig váltott jegyet, s feltehetően Budafokon szállt fel a szerelvényre.