Virág
0 °C
2 °C

Tizenegy halott a spanyol vonatbalesetben

2003.06.04. 12:36
Legalább tizenegy ember életét vesztette, és negyven megsebesült, amikor kedd este két vonat frontálisan ütközött Spanyolországban. A szerelvények több kocsija kigyulladt, tizenhat embert még mindig eltűntként tartanak nyilván.
Kedd este röviddel tíz óra előtt a Madridból Cartagenába tartó gyorsvonat frontálisan ütközött egy tehervonattal az Albacete tartományban fekvő Chincilla mellett. A személyvonat az ütközés után lángba borult. A szerelvényen 87-en utaztak a tragédia pillanatában. A hatóságok eddig tizenegy ember holttestét emelték ki a roncsok közül, de félő, hogy ez a szám tovább emelkedik, mert tizenhat emberről továbbra sem tudni semmit. További negyven ember megsebesült, közülük három állapota súlyos.

Nem volt mérgező a rakomány

A Renfe állami vasúttársaság szóvivője szerint emberi mulasztás okozhatta az egynyomvonalú pályán bekövetkezett katasztrófát. Az ütközés olyan nagy erejű volt, hogy több kocsi is levegőbe röpült, ezek közül három szinte teljesen kiégett. A spanyol közlekedési miniszter elmondta, hogy a tehervonat vezetői is az áldozatok között vannak. A vasúttársaság ugyanakkor cáfolta, hogy a tehervonat mérgező anyagokat szállított volna. Ebben a körzetben januárban kisiklott egy szerelvény, akkor két ember vesztette életét, 27 pedig megsérült, jelentette a BBC.