Kisiklott egy vonat Netanja mellett

2006.06.12. 14:23
A Tel-Aviv és Haifa között közlekedő vonat egy síneken ragadt teherautóval ütközött hétfőn a déli órákban. A balesetben egy ember meghalt, és több mint hatvanan megsérültek. A mentés jelenleg is folyik, többen a roncsok közt rekedtek.

Kisiklott egy Tel-Avivból Haifába tartó, ingázókat szállító vonat hétfőn Izraelben, miután belerohant egy, a síneket keresztező teherautóba. A mozdony és három utasokat szállító szerelvény a feje tetejére állt. A balesetben egy ember meghalt és több mint 60 ember megsérült, jelentette a katonai rádió.

A mentőszolgálat beszámolója szerint egy sérült állapota súlyos, öt utas közepesen sérült, a többiek pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. További 6 ember a roncsok közé szorult, a tűzoltóság és a hadsereg próbálja őket kiszabadítani. A mentőalakulat vezetője, Eial Kaspi elmondta, hogy rendkívül óvatosan kell lebontani a burkolatokat, nehogy a bent rekedt utasok is megsérüljenek. Hangsúlyozta, sikerült kapcsolatot teremteniük mindenkivel, a munka nagy erőkkel folyik.

Miha Ser, a vonattársaság szóvivője elmondta, hogy összesen kétszázan utaztak a 12-14 szerelvényből álló vonaton. Az Izrael középső részén, Netanja közelében, helyi idő szerint röviddel déli 12 után történt baleset sérültjeinek mentésében helikopterek is részt vesznek. Czibere Csaba, a tel-avivi magyar nagykövet helyettese az MTI-nek telefonon elmondta, nem tudnak arról, hogy magyar sérültje lene a balesetnek.

A rendőrség szóvivője szerint a balesetet az okozta, hogy a teherautó sofőrje megpróbált átjutni a lezárt sorompónál, és megszorult, a mozdonyvezetőt pedig már nem sikerült riasztani, így a vonat teljes sebességgel belerohant a gépkocsiba. A sofőrnek még idejében sikerült kiugrania a fülkéből. Tuvia Rosenberg, aki a balesetet szenvedett vonaton utazott, a katonai rádiónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a baleset után a lábukkal tudták kirúgni az ablakokat, így sikerült kiszabadulniuk.

Legutóbb tavaly júniusban történt Izraelben vonatbaleset, akkor 8 ember meghalt, és több mint 150 megsebesült.

  • Hírek
  • Személyi kölcsön