Judit
2 °C
7 °C

Kisiklott egy tehervonat Fényeslitkénél

2004.09.15. 11:20
Kisiklott egy tehervonat hat kocsija a Szabolcs megyei Fényeslitke pályaudvarának közelében szerdán reggel; három tartálykocsiból gyúlékony anyag szivárog, személyi sérülés nem történt, tájékoztatott az katasztrófavédelem és a MÁV.
A MÁV közleménye szerint egy Záhony felől áthaladó tehervonat hat vagonja reggel fél tíz után pár perccel, eddig ismeretlen ok miatt, kisiklott Fényeslitke állomás közelében.

A baleset miatt a vasúti pálya elzáródott mindkét vágányon, így Fényeslitke és Kisvárda között a vonatok nem közlekednek. A helyreállításig a személyszállító vonatok helyett Záhony és Kisvárda között az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják. A baleset körülményeinek vizsgálatát a rendőrség a vasúti szakemberekkel együtt végzi.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője elmondta, a balesetben hat kocsi sérült és öt kocsi felborult. Az egyik megsérült tartálykocsiból 64 ezer liter világítási petróleum folyt ki, és szivárog a másik két tankervagon is, amelyekhez egyelőre nem tudtak hozzáférni a riasztott tűzoltók, közölte Pernyák Sándor tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője. A balesetben a felsővezeték leszakadt, és a vasúti pálya is károsodott.

A helyszínre harmincöt tűzoltó 10 gépkocsival vonult ki és áramtalanítást végeznek, illetve habbal semlegesítik kifolyt petróleumot, hogy megelőzzék a tűzveszélyt. A balesetben személyi sérülés nem történt, a rendőrség lezárta a területet, mert balesettől 100 méterre lakóházak vannak, bár az ott élőket közvetlen veszély nem fenyegeti.

Both Ferenc, a Mávinform munkatársa elmondta, a baleset körülményeinek vizsgálata több napig akár egy hétig is eltarthat. Hozzátette, megvizsgálják a fekete dobozt, és annak alapján megállapítják, hogy a vonat túllépte-e a megengedett sebességet, valamint megvizsgálják a váltókat, a kocsik műszaki állapotát is, és kihallgatják a mozdonyvezetőt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?