Ágnes
-1 °C
2 °C

Betonkeverővel ütközött és kisiklott egy vonat Isaszegnél

2006.08.30. 12:09
Pécel és Isaszeg között, a nagytarcsai elágazásnál ütközött össze egyelőre tisztázatlan körülmények között egy betonkeverő és a Budapest és Gödöllő között közlekedő személyvonat.

Személyvonat ütközött egy betonkeverő teherautóval szerdán tízkor Pécel és Isaszeg között a nagytarcsai elágazásnál.

A teherautóba a Gödöllő Budapest között közlekedő személyvonat rohant bele, mondta Kavalecz Imre. A vasúti szerelvény egy személykocsija - a vonat elején lévő úgynevezett vezérlőkocsi - kisiklott. A baleset következtében megrongálódott a vasúti pálya és a felső-vezetékrendszer is.


Tűzoltók boncolják szét a kamion maradványait

A vonaton hárman sérültek meg könnyebben. A kamion sofőrje a roncsok közé szorult, a tűzoltóknak kellett kiszabadítani feszítő-vágó berendezéssel, sérülései súlyosak.

Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy a betont szállító teherautó tartálya leszakadt és a síneken fekszik, a teherautó teljesen összetört. A baleset valószínűleg úgy történt, hogy a teherautó Nagytarcsa felől egy mellékúton haladt, majd kanyarodni próbált, de a 6-7 méter mélyen fekvő vasúti sínre csúszott, ahol a személyvonat belerohant.

A vasúti mentők és a tűzoltók a kisiklott vagonok sínre emelését megkezdték, de a forgalom legkorábban késő este állhat helyre a vonalon.

Forgalmi változások a baleset miatt

A Budapest-Miskolc-Budapest közötti Inter-City, gyors és távolsági vonatok kerülő útvonalon: Rákos-Újszász-Jászberény-Hatvan érintésével közlekednek, menetidejük legalább egy órával nő. A Budapest Keleti pályaudvarról Hatvanba tartó elővárosi személyvonatok Pécelig, a Hatvanból Budapestre közlekedő vonatok pedig Gödöllőig közlekednek. Gödöllő és Isaszeg között szállítják az utasokat vonatpótló autóbuszok.


Egy vasúti kocsiban megsérült férfit szállítanak el a mentők

A MÁV kéri, hogy akik Budapestről Gödöllőre, illetve azon túlra utaznak, vegyék igénybe a HÉV-járatokat. A Hatvan felől Budapestre utazóknak is tanácsos igénybe venni a gödöllői HÉV-et. A mentés és helyreállítás ideje alatt a Gödöllői HÉV járművein elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket, a HÉV-szerelvények a szokásosnál több kocsival közlekednek, áll a MÁV közleményében.

A Budapest-Gödöllő közötti elővárosi vonatok ideiglenesen nem közlekednek. A személyvonatok utasait Pécel és Isaszeg között vonatpótló autóbuszok szállítják. Az arra utazóknak késésekkel kell számolniuk.