Orsolya
9 °C
21 °C

Két halott a spanyolországi vonatbalesetben

2002.03.31. 12:35
Két halottja és kilencvennyolc sebesültje van az észak-kelet spanyolországi vonatbalesetnek. Barcelona közelében egy gyorsvonat közel száz kilométerórás sebességgel száguldott bele egy helyi személyvonatba.
Ketten meghaltak, kilencvennyolcan megsérültek Barcelona közelében egy vonatbalesetben. A balesetben két vonat ütközött egymásnak, kilenc sérült állapota kritikus - jelenti a dpa. A két szerelvényen összesen hatszázötvenen utaztak.

A szerelvény kisiklott

A Barcelonából Valenciába tartó Euromed gyorsvonat Tarragona vasútállomásán rohant bele egy helyi személyvonatban - nyilatkozták a mentési munkálatok végzői. A baleset akkor történt, amikor a személyvonat kitolatott az állomásról. Az ütközés olyan erejű volt, hogy néhány vasúti kocsi kisiklott, és a közeli kempingbe csapódott - jelenti a dpa.

Százzal hajtott a személyvonatba

A mentőalakulatok húsz tűzoltókocsi és lángvágók segítségével szabadítják ki a roncsok között rekedteket. Legkevesebb öt kocsi súlyosan megrongálódott - nyilatkozta a BBC-nek Carlos Ortiz, a katalán katasztrófavédelem szóvivője.

Az Euromed gyorsvonat kétszázhúsz kilométeres sebességgel tud közlekedni, a szemtanúk szerint a baleset idején körülbelül száz kilométeres sebességgel haladt. A baleset okai egyelőre nem ismertek, a RENFE spanyol állami vasúttársaság vasárnap délután adja ki közleményét - írja a dpa.