Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Ezreket telepítenek ki egy vonatbaleset miatt

2005.10.16. 10:33
Az USA-ban felrobbant egy vasúti tartálykocsi, egy ember meghalt. Ezreket menekítettek ki a környéken lévő házakból.
Kisiklott és felrobbant egy gyúlékony gázt tartalmazó tartálykocsi szombaton az egyesült államokbeli Texarkanában, egy ember életét vesztette, ezreket kellett kimenekíteni a környékről.

Az Arkansas államban lévő város déli részét teljesen belepte a sűrű füst, hét embert kellett kórházba szállítani légzési nehézségekkel. A balesetet az okozhatta, hogy egy Chicagóból érkező tehervonat nekiütközött egy másik szerelvény utolsó vagonjainak, amelyek kisiklottak. Nyolc kocsi szaladt le a sínekről, köztük a gázzal teli tartálykocsi is. Két ház teljesen megsemmisült, az egyikben lakott az egyetlen halálos áldozat.

Órákkal a balesetet követően még lángolt a propilént tartalmazó tartály, bár a tűzoltóknak sikerült a lángokat ellenőrzésük alá vonni. A hatóságok a kezdetben azt kitték, hogy a vasúti kocsiban vinil-acetát van, amelynek füstje halálos, ezért elkezdték a környékbeli házakból kimenekíteni az embereket. Egy szemtanú elmondta, hogy olyan sűrű füst terjengett, hogy az teljesen sötétbe borította a térséget.