Erzsébet
1 °C
4 °C

Román kamionosok: Szívatnak Nagylaknál

2008.03.11. 12:03
A Realitatea nevű román tévé tudósítása szerint a román kamionsofőrökkel folyton kekeckednek a nagylaki magyar vámosok. Rengeteg pénzbírságot rónak ki rájuk apróságokért, és egyiküket állítólag meg is verték. A magyar hatóság szerint betartják a törvényt.

A Realitatea nevű román hírcsatorna a román kamionosok nagylaki kálváriáiról készített műsort. A román teherfuvarozók azt állítják, hogy rendszeresek a túlkapások a határon. A magyar vámosok a legkisebb szabálytalanságot is hatalmas pénzbírságokkal torolják meg.

A helyzet idén vált tarthatatlanná a románok szerint. Míg tavaly egész évben 2400 kamionost büntettek meg, addig idén alig már több mint 500-at.

A legsúlyosabb váddal az a sofőr állt elő, aki azt mondta, hogy megverték a vámosok. A konfliktus úgy kezdődött, hogy 400 ezer forintra büntették, mert járműve gumiabroncsai eltértek a szokványos mérettől. A sofőr látleleletet vetetett fel sérüléseiről. Az ügyben a Csongrád Megyei Főügyészség már vizsgálatot indított.

A műsorban megszólaltak a VPOP képviselői is. Ők azt mondták, hogy a panaszoknak nincs alapja, a vámosok csak a törvények betartásán őrködnek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?