Illegális vérvétel egy pécsi iskolában

2008.11.15. 10:59
Egy nagyszülő azzal kereste meg a Pécsi Újságot, hogy a pécsi Bánki Donát úti iskolába besétált egy férfi, és anélkül, hogy erre engedélye lett volna, vért vett 8-10 gyerektől. Az iskola igazgatója megerősítette a történetet. A rendőrség adatot gyűjt.

Egy nagyszülő kereste meg a Pécsi Újságot azzal, hogy feltehetően bűncselekmény történt a pécsi Bánki Donát úti iskolában: egy magát orvosnak kiadó férfi vért vett 8-10 gyerektől.

Állítása szerint a csütörtökön délután 4 óra kezdődő testnevelés óra előtt a férfi besétált az iskolába, találomra kiválasztott gyerekeket, elhívta őket a kistanáriba, és a karjukból vért vett, majd azonnal távozott, írja a lap.

A nagyapa szerint hasonló esetekben nemcsak a felügyelő tanárt és az intézmény igazgatóját, hanem a szülőket is értesíteni kellene és a jogszabályok szerint utóbbiak hozzájárulását is ki kellene kérni. Azt mondta, egyelőre nem tudják, ki volt a férfi.

Jelenszkyné Fábián Ildikó, a Mecsekaljai Iskola Bánki Donát Úti Általános Iskola igazgatója a lap kérdésére megerősítette a nagyszülő információit, de nem akart nyilatkozni, hétfőig türelmet kért. Mint mondta, neki is tisztán kell látnia a körülményeket, mielőtt bárkit meggyanúsítana.

Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az Index kérdésére azt mondta, hogy az esetről egyelőre nem kaptak bejelentést, de tudnak arról, ami a Pécsi Újságban megjelent, és adatokat gyűjtenek. Részletes tájékoztatást hétfőre ígért.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Eladnék
  • Hírek