Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pécs a legveszélyesebb város

2006.07.19. 16:04
Debrecen előkelő helyen szerepel az erőszakos és a vagyon elleni bűncselekmények listáján is. Sopron és Nagykanizsa a többi nagyvároshoz képest békés, Miskolc pedig exportálja bűnözőit - derül ki a HVG bűnügyi toplistájából.

Tavaly Pécsett volt a legveszélyesebb élni, állítja a csütörtökön megjelenő HVG alapján a hvg.hu. Baranya megye székhelyén 2005-ben relatíve kétszer annyi rablás, súlyos testi sértés és más agresszív bűncselekmény történt, mint - a lap példája szerint - Győrött.

A Legfőbb Ügyészség által készített táblázat szerint 100 ezer lakosra 524 erőszakos bűncselekmény jut, valamivel kevesebb, 518 Miskolcon, a harmadik legsúlyosabb a helyzet - 441 - Debrecenben. Budapest a tizedik legveszélyesebb, 367 bűncselekménnyel, a legkevesebb erőszakos bűncselekmény pedig Nagykanizsán történt.

Más a helyzet a vagyon elleni bűncselekményekkel. Ebbből a szempontból a legfertőzöttebb város Eger, ahol 100 ezer lakosra 5728 vagyon elleni bűncselekmény jutott 2005-ben. Debrecen a második, Budapest a harmadik legfertőzöttebb terület. Sopronban viszont éppen feleannyi vagyon eleni bűneset volt tavaly, mint Egerben.

Az is kiderült, hogy 2005-ben Miskolc "exportálta" a legtöbb bűnözőt az ország más vidékeire.