Klaudia
-3 °C
3 °C

Folytatják a Tiszába esett gyerekek keresését

2008.05.19. 08:38
Két tizenéves lány esett a folyóba vasárnap délután, este tízig nem találták meg őket. Folytatják a szombaton a Balatonba zuhant motorcsónakos keresését is, az ő felkutatását nehezíti, hogy balesete idején erős vihar volt, nem tudni, merre sodorhatták a hullámok.

Hétfőn reggeltől folytatják a keresését annak a két tizenéves lánynak, akiket vasárnap sodort el a Tisza: egyiküket Szabolcsban, a másik fiatalt pedig Borsodban. Ugyancsak tovább kutatnak azután a férfi után is, aki a Balatonban tűnt el még szombaton.

A 13 és a 15 éves gyerek után vasárnap egész este tízig kutattak, akkor a sötét miatt felfüggesztették a keresést. Mindkét lány vasárnap délután öt óra körül tűnt el a folyóban: egyikük Tiszabecsnél, a másik lány pedig az egyek-tiszadorogmai kompátkelőnél.

Hétfőn tovább keresik majd a Balatonban szombaton eltűnt férfit is - mondta Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője. Hétfőn hajnali kettő óráig már 10 négyzetkilométernyi területet vizsgáltak át, de egyelőre nem találják.

A keresését egyébként nehezíti, hogy amikor a keszthelyi férfi - a balatonlellei vitorlásverseny bójáinak kihelyezése közben - a tóba esett, rendkívül nagy vihar volt. Így nehéz behatárolni, hogy a hullámok merre sodorhatták.