Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vége a wadowicei csodának

2006.07.28. 13:58
Lengyelország minden részéből érkeztek zarándokok II. János Pál szülővárosába, hogy a pápa szobrának talapzatából rejtélyes körülmények között felbuzgó vízből igyanak. A csodákban hívők lelkesedését a városi önkormányzat hűtötte le.

Vége a wadowicei csodának: nem természetfeletti erő, hanem "mezei" vízcső fakasztott vizet a néhai II. János Pál pápa szobrának talapzatából, ráadásul nem véletlen repedés okán, hanem a városi önkormányzat által tervezetten.


A zömében római katolikus vallású Lengyelországban hamar híre kélt, hogy csoda történt Wadowicében, II. János Pál szülővárosában: vízsugár fakadt a szoborból. Érkeztek is zarándokok buzgón inni, meg palackokat töltögetni a vízből, és bizonyára még az ízét is egészen különlegesnek érezték.

A minap azonban szertefoszlatta a csodát Eva Filipiak, a város polgármesterasszonya felfedvén, hogy az önkormányzat telepített vízcsövet a szobor alá, de nem szélhámosságból.

"Nem akartunk a vízsugárral becsapni senkit, csupán azért kreáltuk, hogy még esztétikusabb hatása legyen a szobornak" - mondta Filipiak a Dziennik című lengyel napilapnak.