Gusztáv
3 °C
7 °C

Vége a wadowicei csodának

2006.07.28. 13:58
Lengyelország minden részéből érkeztek zarándokok II. János Pál szülővárosába, hogy a pápa szobrának talapzatából rejtélyes körülmények között felbuzgó vízből igyanak. A csodákban hívők lelkesedését a városi önkormányzat hűtötte le.

Vége a wadowicei csodának: nem természetfeletti erő, hanem "mezei" vízcső fakasztott vizet a néhai II. János Pál pápa szobrának talapzatából, ráadásul nem véletlen repedés okán, hanem a városi önkormányzat által tervezetten.


A zömében római katolikus vallású Lengyelországban hamar híre kélt, hogy csoda történt Wadowicében, II. János Pál szülővárosában: vízsugár fakadt a szoborból. Érkeztek is zarándokok buzgón inni, meg palackokat töltögetni a vízből, és bizonyára még az ízét is egészen különlegesnek érezték.

A minap azonban szertefoszlatta a csodát Eva Filipiak, a város polgármesterasszonya felfedvén, hogy az önkormányzat telepített vízcsövet a szobor alá, de nem szélhámosságból.

"Nem akartunk a vízsugárral becsapni senkit, csupán azért kreáltuk, hogy még esztétikusabb hatása legyen a szobornak" - mondta Filipiak a Dziennik című lengyel napilapnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!