Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar kamionsofőrt vettek őrizetbe Walesben

2004.07.16. 18:08
Két idős ember halálát okozta egy magyar kamionsofőr, amikor Glasfryn település közelében hét és fél tonnás teherautójával frontálisan ütközött egy személyautóval. A 33 éves B. P., az EU előírásait megszegve, a napi 11 órás kötelező pihenésre vonatkozó előírást sem tartotta be. A magyar férfit egyelőre óvadék ellenében sem helyezhetik szabadlábra.
Vizsgálati fogságba helyeztek egy magyar kamionsofőrt Észak-Walesben, mert gondatlan vezetésével két idős ember halálát okozta egy súlyos balesetben, jelentette pénteken a Daily Post című walesi újság internetes kiadásában.

A 33 éves férfit azzal is vádolják, hogy az Európai Unió előírását megszegve nem tartotta meg a napi legalább 11 órás pihenést vezetés után. A gyanúsított, B. P. a rendőrségen elmondta, hogy Írországba tartott, amikor kedden az A5-ös autópályán, Glasfryn település közelében hét és fél tonnás teherautójával frontálisan ütközött egy személygépkocsival.

Az autóban két idős nővér és barátnőjük, egy gondozónő utazott. A hátsó ülésen utazó 80 éves asszony a helyszínen életét vesztette, az autót vezető 74 éves húga a kórházban halt bele sérüléseibe. A személyautó másik utasát súlyos sérülésekkel szállították kórházba, állapota péntekre virradóra javult.

A baleset egy forgalmas útszakaszon történt, ahol az útjavítások miatt a kamionnak több terelőkorlátot is ki kellett kerülnie. Az ügyvéd kérését, hogy a magyar férfit óvadék ellenében helyezzék szabadlábra, a rendőrbíró elutasította.