Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Magyar kamionsofőrt vettek őrizetbe Walesben

2004.07.16. 18:08
Két idős ember halálát okozta egy magyar kamionsofőr, amikor Glasfryn település közelében hét és fél tonnás teherautójával frontálisan ütközött egy személyautóval. A 33 éves B. P., az EU előírásait megszegve, a napi 11 órás kötelező pihenésre vonatkozó előírást sem tartotta be. A magyar férfit egyelőre óvadék ellenében sem helyezhetik szabadlábra.
Vizsgálati fogságba helyeztek egy magyar kamionsofőrt Észak-Walesben, mert gondatlan vezetésével két idős ember halálát okozta egy súlyos balesetben, jelentette pénteken a Daily Post című walesi újság internetes kiadásában.

A 33 éves férfit azzal is vádolják, hogy az Európai Unió előírását megszegve nem tartotta meg a napi legalább 11 órás pihenést vezetés után. A gyanúsított, B. P. a rendőrségen elmondta, hogy Írországba tartott, amikor kedden az A5-ös autópályán, Glasfryn település közelében hét és fél tonnás teherautójával frontálisan ütközött egy személygépkocsival.

Az autóban két idős nővér és barátnőjük, egy gondozónő utazott. A hátsó ülésen utazó 80 éves asszony a helyszínen életét vesztette, az autót vezető 74 éves húga a kórházban halt bele sérüléseibe. A személyautó másik utasát súlyos sérülésekkel szállították kórházba, állapota péntekre virradóra javult.

A baleset egy forgalmas útszakaszon történt, ahol az útjavítások miatt a kamionnak több terelőkorlátot is ki kellett kerülnie. Az ügyvéd kérését, hogy a magyar férfit óvadék ellenében helyezzék szabadlábra, a rendőrbíró elutasította.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!