Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Beállt a sorba az udvarias bankrabló

2009.11.02. 23:23

Nem akart nagy feltűnést kelteni október 29-én csütörtökön az Árkád bevásárlóközpontban található OTP fiók trükkös kirablója: sorszámot tépett, kivárta a sorát, majd csendben közölte a pénztárossal, ne keltsen feltűnést és adja oda a készpénzt. Az álszakállt viselő férfi ezek után észrevétlenül távozott félmillió forinttal.

A BRFK rablási osztálya eljárást folytat fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, tájékoztatta az Indexet a rendőrség.

Az ismeretlen férfi 2009. október 29-én 13 óra 45 perc körüli időben bement az Örs vezér téri Árkád Üzletházban lévő OTP Bank fiókjába. Bent sorszámot kért. A férfi a sorát kivárva, az őt a pultjához hívó alkalmazottnak egy fegyvernek látszó tárgyat mutatott egy reklámszatyorból félig előhúzva, majd a kasszában lévő készpénz átadására szólította fel.

Az alkalmazott a fenyegetés hatására egy borítékba összeszedte a kasszában lévő papírpénzeket és azt átadta az elkövetőnek, aki ezt követően gyalogosan elhagyta a helyszínt. A bűncselekménnyel okozott kár: 590.400,- Ft. A bűncselekmény elkövetése során senki sem szenvedett sérülést, ám a rablót, ha elfogják, akár 15 év börtönre is ítélhetik.

Az elkövető személyleírása: 30-40 év közötti, 175-180 cm magas, normál testalkatú, fehér bőrű férfi. Hosszú, vékony orra, vékony szája, fekete és ősz, 4-5 cm hosszú szakálla és bajusza volt. Az elkövetéskor fekete, siltes, fülvédős sapkát, fekete, vastag keretes szemüveget, a mell-, és hátrészen, valamint az alkar külső felén szürke csíkokkal ellátott sötét kabátot, sötét kesztyűt, sötét nadrágot, és sötét cipőt viselt.

A BRFK Rablási Osztálya kéri, hogy aki az elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen a BRFK 06-1/443-5000/32-664-es mellékén, illetve bejelentés tehető az ismert segélyhívó számokon, valamint a Telefontanú zöld számán keresztül is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!