Árvizet okozott a washingtoni óriásvihar

2006.06.27. 08:50
Hatalmas mennyíségű eső zúdúlt hétfőn Washingtonra. Az esőzés megbénította a közlekedést, csónakokkal kellett kimenekíteni a házaikban, autóikban rekedteket.

Csónakokkal kellett menteni az embereket Washington közelében a hatalmas hétfői esőzések miatt kialakult áradásokból. A viharban kidőlt egy szilfa a Fehér Ház kertjében.

A hétfő reggeli csúcsforgalom idején az autósok nem közlekedhettek, leálltak az elővárosi vasutak, a mentőalakulatok csónakokkal mentettek több tucatnyi embert az elöntött házakból. Több autóst az elöntött aluljárókból kellett kiszabadítani. A járművezetőket felszólították, hogy a sárlavinák, a kidőlt fák és elöntött utcák miatt kerüljék el a belvárost és más negyedeket.

A városon kívül a Maryland állambeli Hyattsville-ben 15 házból csónakkal kellett kitelepíteni 69 embert. Ugyanebben az államban a fővároshoz közeli, Chevy Chase negyedben is csónakokkal kellett az emberek segítségére sietni. A fővároshoz közeli, Virginia és Maryland állambeli külvárosban, több ezer otthonban nincs áram.

Fennakadások voltak a vasúti forgalomban, még a metróközlekedés is megszakadt egy időre az alagútba betört víz miatt. A meteorológiai előrejelzések szerint a héten további heves esőzések várhatók a térségben.

  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön