Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kolléganőit filmezte a vécében

2004.07.13. 18:32
Munkahelyének női vécéjében állította föl kandi kameráját az a 61 éves londoni szociális munkás, akit a videók miatt 3 hónap börtönre ítélt a bíróság.
William More egyik áldozata nem kis meglepetéssel vette észre, hogy a vécépapírtartóból egy apró kamera objektívje "figyeli" intim tevékenysége közben. Kollégáival követni kezdték a kamerához tartozó kábeleket, s egy emelettel följebb televízióval és videomagnóval fölszerelt stúdióra bukkantak, amelyet tulajdonosa egy apró szekrénybe rejtett el.

A rendőrség More lakásán lefoglalta a felvett anyagból készült, megvágott videoklipeket. A vádlott azzal védekezett, hogy az egész berendezést bosszúból szerelte fel, mivel utálta kolléganőit. A bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy a férfit nem annyira a megtorlás, mint inkább a "szexuális örömszerzés" vágya vezérelte.

"Az eset a magánélethez fűződő jogoknak annyira súlyos megsértése, hogy mindenképpen börtönbüntetést érdemel" - hangzott a bírói döntés.