Valér
4 °C
8 °C

Toalett-seregszemle Szingapúrban

2001.11.19. 12:38
Tizenöt ország közel kétszáz képviselőjének részvételével nyílt meg hétfőn Szingapúrban az első Illemhely Világ Csúcstalálkozó. A szerdáig tartó megbeszélést a kedden nyíló Toalett Ázsia kiállítás egészíti ki.

A Toalett Ázsia kiállítás plakátja
Hétfőn nyitotta meg kapuit Szingapúrban az első Illemhely Világ Csúcstalálkozó. Az esemény megszervezésére Szingapúr ideális országnak mutatkozott: a hatóságok kemény törvényekkel szoktatják az ország polgárait a mosdó szakszerű használatára. Így például pénzbüntetés vár azokra, akik nem húzzák le a vécét a nyilvános illemhelyeken.

A találkozóra tizenöt ország - többek közt Kína, Finnország, Nagy-Britannia, Amerika - közel kétszáz képviselőjét küldte el. Kína, aki szeretné a turisták körében kialakult, mosdói tisztátalan arculatát a 2008-as olimpiai játékokig kifehéríteni, egyedül húsz reprezentánsát utaztatta ki az eseményre.

A szerdáig tartó rendezvényen szó esik majd a toalettek legújmódibb dizájnjáról, szellőztetésről és higiéniai berendezéseiről. A találkozót kétévente kívánják megszervezni, és remélik, időközben megalakul a Világ Illemhelyeinek Szervezete is. A találkozó keretében kedden egy ideillő, négynapos kiállítás nyílik Toalett Ázsia címmel.