Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már nem vádolják a móri gyilkosságokkal Hajdú Lászlót

Bár N. László és W. Róbert tavalyi elfogása óta nyilvánvaló, hogy nem Hajdú László és az ügyben tényleges életfogytiglanra ítélt Kaiser Ede követték el a móri bankrablást, az ügyész csak hétfőn módosította a még mindig a mészárlással vádolt Hajdú elleni vádat. Ehhez az kellett, hogy W. Róbert a bíróságon is elismételje, Hajdúéknak semmi köze a bankrabláshoz.

Miután a móri bankrablás és mészárlás új gyanúsítottja, W. Róbert azt vallotta Hajdú László tárgyalásán, hogy a gyanúsítottnak semmi köze a móri bankrabláshoz, az ügyészség is megváltoztatta a vádakat. Hajdút immár nem gyanúsítják gyikossággal, csak nyereségvágyból társtettesként elkövetett emberölés kísérletével és más bűncselekményekkel, de nem a móri ügyben.

Hajdú kommandósok között a Fővárosi Bíróságon

Hajdúéknak semmi köze a móri ügyhöz, vallotta Hajdú László bírósági tárgyalásán W. Róbert, a móri ügy új gyanúsítottja. Az ügyészség eredetileg Hajdút és a bűntársának tartott Kaiser Edét gyanúsította, Kaisert letöltendő életfogytiglani börtönre ítélte a bíróság azért, amit az újabb adatok szerint az azóta öngyilkosságot elkövető N. László követett el.

Hajdút eddig csak azért nem ítélték el, mert a másodfokú bíróság perismétlést írt elő. A Hajdú elleni megismételt eljárás hétfői tárgyalására kommandósok őrizete mellett behozták W. Róbertet, aki bírói kérdésre tanúként megismételte a perújítási nyomozás során már korábban előadott vallomását, miszerint Hajdúnak és Kaisernek nincs köze a móri ügyhöz, őket se személyesen, se közvetve nem ismerte, a médiából értesült arról, hogy a hatóságok kapcsolatba hozták őket a mészárlással.