Piroska
3 °C
4 °C

Már nem vádolják a móri gyilkosságokkal Hajdú Lászlót

Bár N. László és W. Róbert tavalyi elfogása óta nyilvánvaló, hogy nem Hajdú László és az ügyben tényleges életfogytiglanra ítélt Kaiser Ede követték el a móri bankrablást, az ügyész csak hétfőn módosította a még mindig a mészárlással vádolt Hajdú elleni vádat. Ehhez az kellett, hogy W. Róbert a bíróságon is elismételje, Hajdúéknak semmi köze a bankrabláshoz.

Miután a móri bankrablás és mészárlás új gyanúsítottja, W. Róbert azt vallotta Hajdú László tárgyalásán, hogy a gyanúsítottnak semmi köze a móri bankrabláshoz, az ügyészség is megváltoztatta a vádakat. Hajdút immár nem gyanúsítják gyikossággal, csak nyereségvágyból társtettesként elkövetett emberölés kísérletével és más bűncselekményekkel, de nem a móri ügyben.

Hajdú kommandósok között a Fővárosi Bíróságon

Hajdúéknak semmi köze a móri ügyhöz, vallotta Hajdú László bírósági tárgyalásán W. Róbert, a móri ügy új gyanúsítottja. Az ügyészség eredetileg Hajdút és a bűntársának tartott Kaiser Edét gyanúsította, Kaisert letöltendő életfogytiglani börtönre ítélte a bíróság azért, amit az újabb adatok szerint az azóta öngyilkosságot elkövető N. László követett el.

Hajdút eddig csak azért nem ítélték el, mert a másodfokú bíróság perismétlést írt elő. A Hajdú elleni megismételt eljárás hétfői tárgyalására kommandósok őrizete mellett behozták W. Róbertet, aki bírói kérdésre tanúként megismételte a perújítási nyomozás során már korábban előadott vallomását, miszerint Hajdúnak és Kaisernek nincs köze a móri ügyhöz, őket se személyesen, se közvetve nem ismerte, a médiából értesült arról, hogy a hatóságok kapcsolatba hozták őket a mészárlással.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!