Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Elfogták a Viszkis társát

2004.02.13. 19:50
Az ártándi magyar-román határátkelőnél elfogták Antal Károly román állampolgárt, Ambrus Attila, a whiskys rabló korábbi társát, akit már évek óta köröztek.
A férfi egy Romániából érkező autóbusz utasaként saját, érvényes román útlevelével kívánt Magyarországra belépni.

Ambrust is Ártándnál fogták el

Az elfogott embert távollétében évekkel ezelőtt két év hat hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték Magyarországon. A határőrség bűnügyi felderítő szolgálata az előzetes kihallgatás során megbizonyosodott arról, hogy valóban a körözött személyről van szó. Ezután átadták a debreceni büntetés-végrehajtási intézetnek.

Több évvel ezelőtt szintén az ártándi határátkelőnél fogták el a kutyájáért Magyarországra visszaérkező Ambrus Attilát. A whiskys rabló néven ismertté vált, Erdélyből Magyarországra települt Ambrus Attilát a Legfelsőbb Bíróság (LB) 2002 szeptemberében jogerősen 17 év fegyházra ítélte.

Az LB összesen 46 rendbeli különböző értékre, részben fegyveresen, részben bűnszövetségben, társtettesként elkövetett rablást, továbbá lőfegyverrel visszaélést fogolyszökést és rongálást rótt Ambrus Attila terhére. A whiskys 1993 és 1999 között összesen mintegy 200 millió forintot rabolt különböző pénzintézetek, takarékszövetkezetek, posták, utazási irodák elleni, javarészt fegyveres támadások során.