Huba
17 °C
33 °C

Minisztériumi körlevél a fehér zoknik ellen

2007.10.15. 10:53
Cáfolta a holland pénzügyminisztérium azokat a híreket, melyek szerint hivatalnokaiknak betiltották a fehér sportzokni viselését. Csupán egy vezető hivatalnok hírleveléről van szó, amivel egyébként is sokan egyetértenek.

A holland pénzügyminisztérium munkatársai a hírek szerint egy belső körlevélben kapták meg azt az utasítást, hogy mostantól mellőzzék a fehér zokni viselését, ugyanis az nem illik egy komoly hivatalban dolgozó ruhatárába. A minisztérium szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy tiltásról szó sem volt, ez mindössze az egyik vezető hivatalnok személyes véleményeként hangzott el, igaz, a legtöbben egyetértenek vele.

"A tárca véleménye az, hogy mindenkinek az alkalomhoz és helyszínhez illően kell öltözködnie, de szerencsére a pénzügyminisztérium dolgozóinak rendkívül jó érzékük van az öltözködéshez" - tette hozzá a szóvivő.

A fehér zoknira egyébként a világ legtöbb pontján divatmerényletként tekintenek. Ezt a véleményt osztja a BBC-nek nyilatkozó brit számítógépes szakember is, aki sokat dolgozott holland akadémikusokkal, akik szerinte nemcsak hordták a csúnya ruhadarabot, de még kérkedtek is vele.