Szilvia
5 °C
16 °C

Minisztériumi körlevél a fehér zoknik ellen

2007.10.15. 10:53
Cáfolta a holland pénzügyminisztérium azokat a híreket, melyek szerint hivatalnokaiknak betiltották a fehér sportzokni viselését. Csupán egy vezető hivatalnok hírleveléről van szó, amivel egyébként is sokan egyetértenek.

A holland pénzügyminisztérium munkatársai a hírek szerint egy belső körlevélben kapták meg azt az utasítást, hogy mostantól mellőzzék a fehér zokni viselését, ugyanis az nem illik egy komoly hivatalban dolgozó ruhatárába. A minisztérium szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy tiltásról szó sem volt, ez mindössze az egyik vezető hivatalnok személyes véleményeként hangzott el, igaz, a legtöbben egyetértenek vele.

"A tárca véleménye az, hogy mindenkinek az alkalomhoz és helyszínhez illően kell öltözködnie, de szerencsére a pénzügyminisztérium dolgozóinak rendkívül jó érzékük van az öltözködéshez" - tette hozzá a szóvivő.

A fehér zoknira egyébként a világ legtöbb pontján divatmerényletként tekintenek. Ezt a véleményt osztja a BBC-nek nyilatkozó brit számítógépes szakember is, aki sokat dolgozott holland akadémikusokkal, akik szerinte nemcsak hordták a csúnya ruhadarabot, de még kérkedtek is vele.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?