Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Állami támogatást kap egy boszorkány

2003.10.21. 15:25
Egy norvég boszorkány állami támogatást nyert el vállalkozása beindításához, mindössze annyit kellett megígérnie, hogy nem mond ártó varázsigéket.
Lena Skarning boszorkány 53 ezer norvég koronát (1,65 millió Ft) kap az államtól, hogy beindíthassa az Erdei Boszorkány Mágia Tanácsadó Központ elnevezésű vállalkozását. A központ varázsitalok előállításával, ráolvasással és jövendőmondással foglalkozik. A 33 éves Skarmingnak azonban meg kellett ígérnie, hogy ártó vagy gonosz varázslással nem foglalkozik, különben azonnal fizetheti vissza az összeget.

Átfogó szolgáltatások

Skarming elmondta, hogy a támogatás segít neki, hogy tarotkártyából jósolhasson, varázslatokat tanítson kiscsoportos szemináriumokon. Emellett olyan "varázs termékeket" kíván előállítani, amelyek nyugalmasabb éjszakát biztosítanak vásárlóiknak. Ezek főleg gyógynövényekből készülnek majd, tette hozzá.

Harry Potter nem hiteles

A fehér macskájával együtt élő nő elmondta, hogy már 13 éve foglalkozik varázslással, jelentette a Reuters. Szerinte J.K. Rowling Harry Potterjének gyors sikere fogékonyabbá tette a társadalmat a boszorkányság iránt. Skarming azonban büszke arra, hogy míg Harry Potter pusztán egy mese, addig ő valóban létezik, és ő "Norvégia egyetlen államilag támogatott boszorkánya". Hozzátette, hogy a Potterben szereplő boszorkányok nem hitelesek, hiszen rossz irányban ülik meg a seprűt.