Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Botrányt okozott Witt NDK-s blúza

2003.10.02. 12:04
Önkényuralmi jelképek népszerűsítésével vádolta meg Katarina Witt műkorcsolyázónőt egy német képviselő, miután Witt az egykori NDK ifjúsági szervezetének pólójában lépett fel.
Éles támadásokat váltott ki a műkorcsolyázó-legenda Katarina Witt, miután új televíziós show-jában az egykori NDK ifjúsági szervezetének (FDJ) emblémájával ellátott blúzt viselt. A kétszeres olimpiai bajnok, egykori keletnémet klasszis sokak szerint illegális önkényuralmi jelképet népszerűsített a nyilvánosság előtt, de az RTL csatorna vezetői visszautasították a vádakat.

Hitlerjugendek is?

Günter Nooke országgyűlési képviselő egyenesen úgy nyilatkozott, hogy ha blúz viselését nem ítélik el, akkor még eljöhet az idő, amikor az emberek Hitlerjugend-egyenruhákban járnak az utcán. A felháborodás ellenére valószínűleg nem lesz komolyabb következménye az ügynek, hiszen Németországban manapság sok fiatal visel a szocialista időket idéző pólókat.

Fellép Budapesten

A 37 éves korcsolyázónő egyébként december 13-án harminckét tagú társulata élén látványos jégshow-val kápráztatja el a Budapest Sportaréna közönségét.