Auguszta
-3 °C
2 °C

Kilenc évet kapott a lányait megerőszakoló apa

2004.12.09. 21:18
A negyvenkét éves tiszaföldvári férfi 1999 óta közösült és fajtalankodott két lányával. A nagyobbik tizenhárom évesen, a kisebbik kilenc évesen vált prédájává a férfinak, aki tagadja bűnösségét.

Kilenc év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte nemi erőszakért, fajtalankodásért és más bűncselekményekért csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla Berecz Sándort, aki tetteit saját lányaival szemben követte el.

A negyvenkét éves tiszaföldvári férfi bűnlajstroma: nevelése alatt álló személy ellen elkövetett erőszakos közösülés, hozzátartozó ellen elkövetett megrontás, vérfertőzés, tizenkettedik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy ellen elkövetett szemérem elleni erőszak. A bíróság a fenti vádpontokban bűnösnek találta, helybenhagyva ezzel az első fokon eljáró Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság ítéletét.

Négy évig, havonta egyszer

Az öt kiskorú gyermek ellátásáról gondoskodó, nős, büntetlen előéletű vádlott 1999-ben az akkor tizenhárom éves lányát az ágyra lökte, és arra kényszerítette, hogy közösüljön vele. A vádlott ezután 2003 tavaszáig rendszeresen, legalább havonta egy alkalommal közösült gyermekével, akivel szemben a későbbi fizikai erőszakot nem fejtett ki, és a kislányt nem fenyegette. A lány ugyanakkor félt apjától, különösen attól, hogy elárulja édesanyjának a vele történteket.

A vádlott 1997-ben kilencéves kisebb gyermekével fajtalankodott, s ezután 2003 tavaszáig még legalább tíz alkalommal újra megtette vele.

A vádlott tagadta bűnösségét és a cselekmények elkövetését. A vele történtekről 2003 nyarán a nagyobbik lány szólt az ügy egyik tanújának, majd édesanyjának, később a kisebbik gyermek is elmondta, hogy mi történt vele.