István, Vajk
17 °C
34 °C

Meghosszabbították a móri vádlott előzetes fogva tartását

2008.04.11. 19:39
Az elsőfokú eljárás befejezéséig meghosszabbította a móri bankrablás vádlottjának, W. Róbertnek az előzetes fogva tartását a Fejér Megyei Bíróság.

A móri bankfiókban hat évvel ezelőtt történt, nyolc halálos áldozatot követelő fegyveres rablás ügyében április 2-án nyújtotta be a vádiratot a Fejér Megyei Bíróságra a Fővárosi Főügyészség W. Róbert ellen, akinek szerepe lehetett a bűnügyben.

A főügyészség a férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen társtettesként elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettével vádolja.

A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.

A fogva tartás meghosszabbításáról szóló határozatot postázták a vádlottnak és védőjének, a döntés ellen egyelőre nem nyújtottak be fellebbezést.

A Nemzeti Nyomozó Iroda tavaly december 20-án jelentette be, hogy vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást a 2002. május 9 -én elkövetetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében.

A bejelentés szerint a beszerzett bizonyítékok szerint az időközben öngyilkosságot elkövetett N. László felelős a nyolc ember haláláért, s a bűncselekményt W. Róberttel követte el.

A móri Erste Bank fiókjában 2002. május 9-én fegyveres rablás során agyonlőtték a pénzintézet alkalmazottait, biztonsági őrét, két ügyfelet és a velük biztosítás megkötésére készülő biztosítási szakembert. A rablók 7,3 millió forintot zsákmányoltak.

W. Róbertet azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy a bankfiók ajtajában állva, ő küldte el az ügyfeleket, míg társa, N. László a bankban lemészárolta a nyolc embert.