Jolán
2 °C
4 °C

Meghosszabbították a móri vádlott előzetes fogva tartását

2008.04.11. 19:39
Az elsőfokú eljárás befejezéséig meghosszabbította a móri bankrablás vádlottjának, W. Róbertnek az előzetes fogva tartását a Fejér Megyei Bíróság.

A móri bankfiókban hat évvel ezelőtt történt, nyolc halálos áldozatot követelő fegyveres rablás ügyében április 2-án nyújtotta be a vádiratot a Fejér Megyei Bíróságra a Fővárosi Főügyészség W. Róbert ellen, akinek szerepe lehetett a bűnügyben.

A főügyészség a férfit előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen társtettesként elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntettével vádolja.

A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.

A fogva tartás meghosszabbításáról szóló határozatot postázták a vádlottnak és védőjének, a döntés ellen egyelőre nem nyújtottak be fellebbezést.

A Nemzeti Nyomozó Iroda tavaly december 20-án jelentette be, hogy vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást a 2002. május 9 -én elkövetetett, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében.

A bejelentés szerint a beszerzett bizonyítékok szerint az időközben öngyilkosságot elkövetett N. László felelős a nyolc ember haláláért, s a bűncselekményt W. Róberttel követte el.

A móri Erste Bank fiókjában 2002. május 9-én fegyveres rablás során agyonlőtték a pénzintézet alkalmazottait, biztonsági őrét, két ügyfelet és a velük biztosítás megkötésére készülő biztosítási szakembert. A rablók 7,3 millió forintot zsákmányoltak.

W. Róbertet azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy a bankfiók ajtajában állva, ő küldte el az ügyfeleket, míg társa, N. László a bankban lemészárolta a nyolc embert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?