Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Meglazult kerékabroncs miatt siklott ki a vonat

2003.08.10. 20:09
Kilazult kerékabroncs okozta hét teherkocsi kisiklását Budafokon. A szerelvény műszaki mentése folyamatban van, közvetlen életveszély nem áll fent. A vonatok 15-20 percet késnek a baleset miatt.
Meglazult egy kerékabroncs és emiatt siklott ki egy tehervonat hét vagonja a fővárosban. A MÁV szakemberei befejezték a helyszíni vizsgálatot a Budafok-Háros vasútállomáson, most már csak a műszaki mentést végzik. A 28 vagonból álló szerelvény hét kocsija vasárnap délelőtt siklott ki.

Nem volt életveszély

A tartályok közül négyben mintegy 100 köbméter gázolaj, háromban pedig PB-gáz volt. Annak ellenére, hogy a vagonok tartalma tűz- és robbanásveszélyes, a helyszínre érkezett tűzoltók, katasztrófavédelmi szakemberek és a MÁV vegyvédelmi alakulata szerint nem volt közvetlen életveszély.

A baleset miatt megsérültek a sínek és a sín aljzata is. Szerencsére egyik vagon sem borult fel, így csak az egyik tartályból kezdett szivárogni a gázolaj, melyet azonnal fel is takarítottak. A szerelvény egyébként a százhalombattai olajfinomítóba tartott szállítmányával.

A tartálykocsik műszaki mentését és az újbóli sínre állítását a MÁV szakemberei végzik, de ígéretük szerint a vasúti forgalom rendje éjfélre visszaállhat. Jelenleg 15-20 perces késések vannak a vonalon és néhány Székesfehérvár felé tartó vonatnak Érd-Alsó felé kell kerülőt tennie.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft