Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több mint 24 millió forint egy fotóért

2002.04.19. 16:29
Több mint egy huszonnégy millió forintnak megfelelő összeget fizetett egy gyógyszergyár tulajdonosa három new yorki tűzoltót ábrázoló képért.
Nyolcvankilencezer dollárért kelt el a Christie's aukcióján annak a fotónak az eredetije, amelyik három tűzoltót ábrázol, akik egy amerikai lobogót emelnek a magasba a World Trade Centernél - jelentette az Ananova. A Christie's aukciósház csak 5000 dollárt remélt a fényképért. A 'Tűzoltók a Ground Zeronál 2001 szeptember 11-én' című képet Thomas Franklin, a The Record fotóriportere készítette.

A fénykép döntőbe jutott a Pulitzer-díj pályazaton is. A 14x9.25 hüvelyk nagyságú színes fotó csak egy példányban létezik, amelyet a fotográfus és a tűzoltók is aláírták. A képet egy new yorki gyógyszergyár tulajdonosa vette meg. A befolyt összeget két alapítvány között osztják el, amelyeket a tűzoltók és a The Record tulajdonosa, a North Jersey Media Group hoztak létre.