Emőke
-4 °C
9 °C

Álhír miatt rúgtak ki egy román újságírót

2005.01.24. 17:16
A szülők azért keresztelték el az egyik patinás portál után gyermeküket, mert az interneten kötöttek annak idején ismeretséget, írta Ion Garnod egyik cikkében. Az állítólagos születési anyakönyvi kivonatról még képet is közöltek a Libertatea bulvárlap januári számában. Aztán kiderült, hamis a sztori.

Kirúgták állásából Ion Garnod romániai újságírót, mert egy álhírben arról tudósított, hogy egy házaspár a Yahoo nevet adta újszülöttjének, jelenti a Reuters Bukarestből. A Libertatea munkatársa azt írta, hogy a romániai pár - Cornelia és Nonu Dragoman - azért keresztelte el az egyik patinás portál után gyermekét, mert az interneten kötöttek annak idején ismeretséget. A baba karácsonyra érkezett, és a Lucien Yahoo nevet kapta a keresztségben, állt a cikkben.

A bulvárlap egyik januári számában még a születési anyakönyvi kivonatról is közöltek képet, és a hír hamar bejárta a világsajtót is. "A saját születési papírjait hamisította meg az újságírónk", nyilatkozta hétfőn Simona Ionescu, a lap főszerkesztő-helyettese. "Már elbocsátottuk", tette hozzá.

Garnod, aki már évek óta az újságnál dolgozott, azt a feladatot kapta, hogy kerítsen egy jó csecsemős történetet, mondta Ionescu. "Ha igaz lett volna, valóban jó kis szori lett volna." Ion Garnod eddig nem nyilatkozott az ügyről.