Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Ötvenkilós bomba tűnt el Győr környékén

2007.06.01. 20:02
Több mint tíz napja találták meg a második világháborús bombát és mellette a páncéltörő gránátot, de az őrizetlen helyszínre csak később mentek ki a tűzszerészek. Közben ismeretlenek elvitték Győr határából a bombát és a gránátot is.

Ismeretlenek elvittek egy 50 kilós második világháborús bombát, továbbá egy páncéltörő gránátot Győr határából. A tűzszerészek csupán néhány dekagramm robbanóanyag-maradványt találtak pénteken a helyszínen, amelyről kiderült, hogy erősen mérgező - mondta el a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kocsis Tünde alezredes elmondta, hogy a bombát és a páncéltörő gránátot, még május 19-én, illetve 21-én találták. A területet körbekerítették, de nem őrizték folyamatosan, ugyanakkor értesítették a tűzszerészeket.

Későn mentek ki a tűzszerészek

A szakemberek pénteken keresték fel a helyszínt, de a bombának és a páncéltörő gránátnak már hűlt helye volt - tette hozzá. A robbanóanyag-maradványok a bombatestből szóródhattak ki.

Az anyag bőrrel érintkezve, vagy belélegezve súlyos mérgezést okozhat, vérsűrűsödést és oxigénhiányt válthat ki - mondta az alezredes. A rendőrség kéri, hogy aki információval rendelkezik az üggyel kapcsolatban, tegyen bejelentést a 107-es, a 112-es telefonon, vagy a legközelebbi rendőri szervnél.