Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Tizenhat gyerek brutálisan agyonvert egy járókelőt

2002.10.03. 11:07
Egy félméteres husánggal ütötte áldozata fejét egy tízéves amerikai fiú, 14-18 éves társai lapátokkal, baseballütőkkel támadtak és az áldozat fején ugráltak. A támadás előtt a férfi felpofozta egyik társukat, mert tojással dobálták meg. A támadás olyan brutális volt, hogy a tetthelyet háromméteres magasságig vér borította. A fiatalokat a rendőrség szándékos emberöléssel vádolná. A tizenhat támadó fele beismerő vallomást tett.
Baseballütőkkel, lapátokkal vert agyon egy férfit egy csapat tizenéves vasárnap este Milwaukeeban, miután a férfi összetűzésbe keveredett velük. Az utcán csoportosuló 16 fiatal tojással dobálta meg Charlie Youngot, aki ezért üldözőbe vette őket, és szájba vágta egyiküket. A fiúk ezután üldözőbe vették Youngot, aki egy közeli házba próbált bemenekülni - írta a Milwaukee Journal Sentinel.

Három méter magasan vér borította a falat

Arthur Jones
A tíz-tizennyolc éves fiúk a ház verandáján érték utol a harminchat éves szerelőt, majd baseballütőkkel, lapátokkal, kerítéslécekkel verni kezdték. A támadás erőszakosságát és intenzitását jelzi, hogy még a három méter magas plafonon is vérfoltok éktelenkedtek másnap. A támadás után a férfi kómába eset, életét nem sikerült megmenteni a kórházban.

A támadók közül tizenkettőt sikerült elfognia a rendőrségnek, nyolcan - köztük a legfiatalabb, tízéves támadó - beismerték tettüket. A hatóságok még négy elkövető után nyomoznak. A rendőrség javaslata, hogy szándékos emberölés vádjával indítsanak eljárást a fiatalok ellen - mondta el a CNN-nek Arthur Jones, a milwaukee-i rendőrség parancsnoka. A kerületi ügyész egyelőre nem döntött arról, hogy felnőttként kezeljék-e az elkövetőket - amennyiben emellett döntene, a fiatalokra sokkalta súlyosabb büntetési tételeket is ki lehet szabni.

Husánggal, lapáttal ütötték

A rendőrség negyvenoldalas jelentése szerint a tízéves fiú egy félméteres husánggal négyszer ütötte meg a férfit, egyik társa egy ásó fémrészével verte Young fejét. Több fiatal egyszerűen ugrálni kezdett az áldozaton. Pár fiú vallomásában elmondta, hogy a megtámadott Young kést rántott, azonban ezt a nyomozás nem erősítette meg - írja a CNN.

Egyértelmű a szülők felelőssége

"Tragikus, megmagyarázhatatlan eset" - jellemezte a fiatalok csoportos támadását Stan Stojkovic, a Wisconsin Egyetem büntetőjogi karának dékánhelyettese. A csoportos támadásokat általában konfliktus előzi meg, ahogy most is a tojásdobálás és a pofon - mondta Stojkovic a Milwaukee Journal Sentinelnek, hozzátéve, hogy az ilyen esetekre a "jogrendszer nem tud felkészülni". "Nyilvánvaló, hogy ha egy ilyen támadásban egy tízéves fiú is részt vesz, akkor abban a szülőknek is felelősségük van. Ez világos, legalábbis számomra" - nyilatkozta Jones a CNN-nek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!