Árpád
-2 °C
3 °C

Életfogytiglanit kapott az évszázad zaklatója

2004.07.13. 15:44
Richard Jan, a 37 éves biokémikus hét éven át mintegy kétszáz személy életét tette különböző módokon elviselhetetlenné, ezért életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a middlesexi bíróság. Ezt a büntetést általában csak gyilkosok kapják Nagy-Britanniában.
A brit rendőrség "a birodalom történetében a legveszélyesebb molesztálóként" jellemezte a férfit, aki elismerte, hogy 211 fenyegető levelet írt és 4500 szitkozódó - vagy éppen néma - telefonhívással próbálta tönkretenni áldozatait.

Jan gépkocsikat rongált, kilyukasztotta kerekeiket, vagy éppen a patkányirtó szolgálat embereit küldte ellenségeinek címére. Emellett felgyújtotta egy városi tanácsos nő otthonát, baseball-ütővel támadt egy szociális alkalmazottra, akivel munkája során találkozott: a szerencsétlen jobbnak látta elköltözni, titokban tartva új lakcímét.

Richard Jan azt követően indította meg molesztálási kampányát, amelyet "a fasiszta banda elleni harmadik világháborúnak" keresztelt el, hogy szülei - akiket terrorizált -, megpróbálták orvosi vizsgálatnak alávetni. A férfi lakásán a rendőrség egy töltött fegyver mellett megtalálta azoknak az ellenségeinek a listáját is, akikkel - saját feljegyzése szerint - "végezni" akart.

A múlt héten véget ért tárgyaláson meghallgatott orvosok szerint azonban Jan nem volt elmebeteg - csak "megszállott, akinek nincs lelkifurdalása."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?